Zooinjeneriya (parrandachilik)

Toshkent davlat agrar universiteti

Bakalavr

Qabul mudati: 20 Iyul 2024

Toshkent shahri

Yo'nalish haqida

Parrandachilik — uy parrandalarini yetishtirish; chorvachilikning bir tarmogʻi. Parrandachilikning asosiy mahsuloti — oziq-ovqatga ishlatiladigan tuxum va goʻsht; qoʻshimcha mahsuloti — parranda pati va pari. Parrandalarni soʻyish va uni qayta ishlash chiqindilaridan yem uni ishlab chiqariladi. Parranda goʻngi — qimmatli organik oʻgʻiti. Parrandachilikda tuxum, asosan, tuxum yoʻnalishidagi, qisman goʻsht-tuxum va goʻsht yoʻnalishidagi tovuq zotlari va krosslaridan olinadi. Goʻsht yetishtirish uchun goʻsht beradigan tovuq, oʻrdak, kurka, gʻoz, sesarka, goʻsht kaptarlar koʻpaytiriladi. Parranda goʻshti yetishtirishning asosiy manbai — broylerlarni boqishdir. Shuningdek, bedanadyan parhez tuxum va goʻsht olinadi.

Ta’lim tili va kontrakt narxlari

Ta'lim tili
O'zbek tili
Talablar
Bilim va malakalarni baholash agentligi tomonidan o'tkaziladigan imtihondan o'tish
Kunduzgi
12 627 170 So'm/yillik